Hjælp til en jul med gode minder

Takket være engagerede organisationer får mange af samfundets udsatte borgere og særligt de allermest sårbare, børnene, i år en jul, der minder om den hyggelige højtid, mange af landets andre familier oplever. Frederiksbergfonden uddeler i år næsten 400.000 kroner til det formål.

Fonden imødekommer hver år ansøgninger fra organisationer som Børnenes Kontor, Frelsens Hær og Sand – De hjemløses landsorganisation. Det er ansøgninger, der går til at uddele julekurve, hjælp til tøjindkøb eller gavekort, så hjemløse kan købe dagligvarer og en julegave, hvis den hjemløse også har børn.

Behovet for julehjælp er hvert år stigende, og Frelsens Hær kan igen i år uddele mange gode juleposer her på Frederiksberg. Foto: Frelsens Hær

Også børn og unge på flere døgninstitutioner beliggende på Frederiksberg får hvert år tildelt et beløb, så der også er råd til ekstra julehygge og julegaver til dem, der ikke kan fejre jul i familien.

Endnu en juletradition på Frederiksberg får en økonomisk håndsrækning til at sprede glæde på flere af kommunens plejehjem. Det er altid en hyggelig oplevelse for både beboere og de studerende fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium, når messingblæserne og lejlighedsvis et ledsagende kor tager rundt på plejehjemmene for at give julekoncerter og sprede julehyggelig stemning.

Fakta

Ansøgninger om julehjælp 2023

Danske Folkehjælp: 21544 ansøgninger

Frelsens Hær: 20.493 ansøgninger

Røde Kors: Julehjælp foregår lokalt. Røde Kors forventer at dele julehjælp ud til 22.000

Blå Kors: 18.426 ansøgninger

Mødrehjælpen: Over 24.000 ansøgninger

Kilde: Kristeligt Dagblad

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev