Julen bliver hjerternes fest for flere

I år er det særligt de stigende energipriser, der gør det svært for familier med lille indkomst at få pengene til at række. Modelfoto: Frelsens Hær

Højtiden er svær at komme igennem for et stigende antal borgere og det gør lokale organisationer og tilbud et forsøg på at udligne.

Julen er måske den sværeste tid på året at komme igennem for anbragte børn eller familier med lavindkomst. Som forælder kan det være et spørgsmål om, hvorvidt der overhovedet er råd til at købe en gave til sit barn, hvis der også skal være råd til julemad. Og for børn og unge, der må bo udenfor hjemmet på døgninstitutioner, er der ingen garanti for, at nogen på hjemmefronten sender en kærlig hilsen eller noget som helst andet, man ønsker sig i højtiden.

Heldigvis har vi på Frederiksberg en lang række organisationer, bl.a. Frelsens Hær og lokale initiativer, der netop gør en kæmpe indsats for at imødekomme et stigende antal ansøgninger om bl.a. julehjælp. Frelsens Hær har i år modtaget 15-20% flere ansøgninger om julehjælp end sidste år, og det er særligt de stigende energipriser, der i år slår bunden ud af ansøgernes rådighedsbeløb, lyder forklaringen.

Mangeårig tradition for at støtte med julehjælp

Frederiksbergfonden har i år afsat næsten 400.000 kroner for at kunne bidrage til at julen bliver hjerternes fest for lidt flere. Fonden har en mangeårig tradition for at støtte organisationer som bl.a. Frelsens Hær, Røde Kors og Børnenes Kontor, der ansøger om donationer for at kunne yde julehjælp til borgere på Frederiksberg.

Fonden bidrager også til julen for anbragte børn og unge, som bor på en af Frederiksbergs døgninstitutioner.  Donationen til dem gør det muligt at købe gaver eller gavekort, som uddeles til de anbragte børn og unge. Og det har en betydning, fortæller Christian Alvang Jespersen, leder af Ungdomscentret Allégården.

”På Ungdomscentret Allégården er vi utroligt glade for den julestøtte vores børn og unge modtager fra Frederiksbergfonden. Støtten er medvirkende til at vi kan gøre juletiden en lille smule mere munter for nogle af Frederiksberg Kommunes børn og unge i udsatte positioner. Det sker ved at vi kan give børnene og den unge en gave og tilbyde lidt ekstra juleaktiviteter til gavn og glæde for alle.

Juletiden er en særlig tid, som kan være svær, når man ikke kan alt det, som man ser andre kan. Det hjælper fondens støtte med at udligne”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev