Høstfest dækker op til endnu mere

Den populære høstfest på Frederiksberg Allé bliver i år udvidet til mange flere hyggelige aktiviteter med høsten som omdrejningspunkt. Arkivfoto: Martin Sørensen

Langbordet med 1500 spisegæster på Frederiksberg Allé udvides til en ni dages festival, der rykker ind i gårdmiljøer, offentlige haver og på særlige lokationer i samarbejde med lokale restauratører og frivillige.

Hvis du har prøvet at købe billetter til Frederiksbergs årlige høstfest i august, så ved du, at man skal være hurtig på tasterne for at få opfyldt sine ønsker i billetkøen. Høstfesten på Frederiksberg Allé har siden 2015 været en meget populær event, hvor 1500 mennesker fællesspiser omkring langbordet, der strækker sig fra Frederiksberg Runddel til Madvigs Allé. Her sidder lokale og turister og hygger sig, indtil augustaftenen skruer ned for varmen og trækker mørkets gardiner for og kokke, landmænd og frivillige pakker sammen og siger tak for i år.

Mere på tallerkenen i 2021 og 2022

Høstfesten på Frederiksberg er en del af programmet for madfestivalen Copenhagen Cooking, der afvikles fra 20. til 29. august og i år sørger arrangøren for, at der programmæssigt kommer endnu mere på tallerkenen lokalt på Frederiksberg.

Høstfesten ved langbordet på Frederiksberg Allé består, men Copenhagen Cooking bygger videre på succesen og udvikler med bl.a. støtte fra Frederiksbergfonden denne ene Frederiksberg-event til at omfatte en lang række lokale Frederiksberg-arrangementer under hele madfestivalperioden. Det bliver ni dage, hvor der dækkes op til et stort og bredt høsttema med bl.a. baggårdshøstfester, høstfester i offentlige haver, høstfest-arrangementer på f.eks plejehjem, i kulturinstitutioner, daginstitutioner, på restauranter og på andre lokationer på Frederiksberg. Det sker alt sammen ud fra en ambition om at engagere og involvere flere lokale virksomheder og organisationer som arbejder med mad og drikke samt borgere fra Frederiksberg under det fælles høsttema – ’Fra jord til bord’.

”Vi forestiller os, at f.eks landmænd kommer med ud til høstmiddage og deler ud af deres viden og fortæller om, hvordan man igennem tiderne har arbejdet med råvarer og høstens betydning. Måske kan vi også inddrage museer og kulturinstitutioner i at bidrage med fortællinger på området, og på sigt vil vi gerne have noget med til de mindre skoleklasser, så de kan koble dét, de lærer i skolen med de lokale arrangementer, de så deltager i med familien,” siger Julie H.H. Bender, programleder for høstfestivalen.

Frivillige og samarbejdspartnere kan melde sig

Allerede nu kan man overveje at tilmelde sig som frivillig forening, med-arrangør, restauratør, leverandør, idemager eller noget helt andet. Der bliver forskellige netværksmøder her i foråret, og dette og meget andet kan man på et tidspunkt læse om på Copenhagencooking.dk eller ved at skrive en mail til programlederen på julie@thefoodproject.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev