Når julen gør ondt!


Juleaften nærmer sig, men det er desværre ikke alle i Danmark, der kan se frem imod julehygge, julegaver og hyggeligt sammenvær med familie og venner. Som socialt udsat er julen ofte forbundet med bekymring og frustration. 

Hvert år undrer det alligevel mange, at der i Danmark er mennesker, der har behov for hjælp. Men vi er ikke i tvivl! Der ér brug for ekstra hjælp her i julen. Det ved vi fra vores samarbejde med de organisationer og institutioner, som er tættest på dem, der har brug for hjælp.

Siden tilbagemeldingerne fra døgninstitutionerne på Frederiksberg fortæller, hvor stor betydning det har for børnene, at de kan komme tilbage til skolen efter endt juleferie og være med i snakken om fine julegaver, så ved vi, at hjælpen har gjort en forskel for det enkelte barn.

Når trængte familier, der gruer for hvordan de skal komme igennem julemåneden, ikke kun tilbydes kontant tilskud til julemad, men også tilbydes langsigtet rådgivning, der støtter dem i at komme ud af den svære situation. Så ved vi, at det giver håb for fremtiden for den trængte familie. Og når familier med børn, der står i en kritisk finansiel situation, kan få tildelt en julekurv med 20 kg. julemad og knas, så ved vi, at børnene får en jul, de kan glæde sig til.

Eftersom de første tilmeldinger til årets julefester for ensomme, socialt udsatte og sårbare børnefamilier allerede begynder i september, så ved vi, at der er ekstra behov for medmenneskelighed i julen.

Frederiksbergfonden siger tak for den meget flotte juleindsats til Røde Kors, Børnenes Kontor, Frelsens Hær og Mødrehjælpen samt til de Frederiksbergske døgninstitutioner. Glædelig jul til både Jer og til de mange, som fortjener en hjælpende hånd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev