Onsdagskoncerter fejrer 15 år

Den 3. maj 2017 kan Onsdagskoncerterne fejre 15 år med en jubilæumskoncert i Frederiksberg Rådhushal.

For 15 år siden startede Onsdagskoncerterne temmelig beskedent ud. De studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spillede meget for hinanden eller velvillige familiemedlemmer og manglede en platform at nå ud til publikum på. Med Onsdagskoncerterne fik de mulighed for at spille for et stort publikum.

– I begyndelsen var jeg glad, når der kom 40-50 tilhørere, fortæller projektleder Torben Nielsen, fra Wonderful Copenhagen. Og supplerer: – I onsdags var der 310 i Københavns Universitets festsal og gennemsnittet er over 250 pr. koncert.

I dag har koncerterne udviklet sig til at være et fast indslag i den københavnske musikverden. Gennem de 15 år er der samlet set afholdt 375 gratis koncerter forår og efterår, og det samlede publikumstal nærmer sig 100.000.

Som projektleder står Frederiksbergprofilen, fhv. sognepræst ved Godthåbskirken, Torben Nielsen for at finde de egnede spillesteder, fundraise penge, stå for markedsføring og være konferencier. Mens det er de studerende selv, der kommer med forslag til program og arrangementskoordinator. Programmerne er klassisk, både nyt og gammelt.

– Jeg har haft glæden af at være konferencier til alle koncerterne og der er ikke noget så herligt som at mærke publikums begejstring over de unge talenters præstationer og ikke mindst hvor glade de er for at få denne fantastiske mulighed for at vise, hvad de kan. Men det hele kunne jo ikke gennemføres uden støtte fra flere fonde – tak til Frederiksberg Fonden for stor hjælp, siger Torben Nielsen.

Torben Nielsen modtog i 2013 FrederiksbergFondens hæderspris.

Onsdagskoncerternes forårsprogram kan opleves fire steder på Frederiksberg og er gratis:

1. marts, kl. 17. KU.BE
22. marts, kl. 17. Betty Nansen Teatret
5. april. Lindevangs Kirke
3. maj. Frederiksberg Rådhushal. Surprise-program i anledning af 15-års jubilæet.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev