Frederiksbergpriserne 2019

Frederiksberg Fondens to attraktive priser gik i 2019 til Teatret Riddersalen med kr. 100.000,- og KBs bestyrelsesformand Niels-Christian Holmstrøm med kr. 50.000,-. Prisuddelingen fandt sted for 24. gang den 3 oktober, hos Urban 13, Frederiksbergs kultur- og iværksættermiljø under Bispeengbuen.

Det nyetablerede Urban 13 havde skabt rammerne for uddelingen af Frederiksbergpriserne, og gav med street food, DJ og gode drinks, indblik i nogle af de faciliteter Urban 13 råder over. En glad medstifter af Urban 13, Alexander Stevns fortalte i begyndelsen af aftenen både om Urban 13s svære tid, men også deres fremtidsplaner. Visionen for Urban 13 er at forvandle området til et kulturelt og kreativt byrum, et bylaboratorium for `de små med de store idéer`, et hyggeligt samlingspunkt på tværs af baggrunde, men også et sted med daglige aktiviteter for unge som gamle.

Ikke nok med at de fortjente vindere af Frederiksbergspriserne skulle fejres og hædres ved uddelingen den 3. oktober 2019, så var aftenen også kulminationen på hårdt arbejde med at få Urban 13 til at blive en realitet. Mærk stemningen fra uddelingen af Frederiksbergpriserne i nedenstående video.

Frederiksbergprisen 2019 gik til Teatret Riddersalen

Teatret Riddersalen modtog i år Frederiksbergprisen, for deres nyudviklede, samtidsrelevante og nære lokale forestillinger. Siden etablering på Allégade i 1914 har Riddersalen været et kulturfyrtårn på Frederiksberg. Bestyrelsesformand i Frederiksberg Fonden, Sys Rovsing sagde ved overrækkelse følgende om Riddersalen; “Ja der er SÅ meget at fortælle. Og det kan jo hænge sammen med, at modtageren faktisk har rundet 105 år – etableret under Jeres nuværende navn i 1914. Et historisk og elsket sted lige midt i hjertet af Frederiksberg. I har både i Jeres tidlige og senere historie befundet Jer blandt kulturens avantgarde – blandt dem som går allerforrest og prøver det, som ikke er forsøgt før inden for scenekunsten.” 

Hæderprisen 2019 gik til Niels-Christian Holmstrøm

Frederiksberg Fonden hædrede i 2019 mennesket, personen og ildsjælen Niels-Christian Holmstrøm. Bestyrelsesmedlem i Frederiksberg Fonden, Mads Lebech begrundede valget med blandt andet; “Holmstrøm har udvist et livslangt engagement og herunder taget lederskab af Frederiksbergs største og på mange måder mest synlige forening med sine mere end 4000 medlemmer i 2018 – og i særlig grad kan fremhæves Holmstrøms seneste år som formand, hvor han har udvist en enestående stor dedikation og arbejdsindsats for at bringe klubbens store oplevelseshal – KB Hallen fra 1938, som var fredet indtil den ulykkelige brand i 2011 – tilbage til Frederiksberg og endda sætte endnu større og mere ambitiøse standarder for, hvad klubben gerne vil have af betydning for ikke bare sine medlemmers udfoldelser inden for idrætten, men for hele Frederiksbergs forenings-, oplevelses- og kulturliv”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev