Nyt boldfællesskab er sparket i gang

Man kan sagtens spille fodtennis uden at have bolderfaring. Foto: Fribergphotography.com

Der er noget særligt tillokkende ved en sportsgren, som instruktøren lover at man hurtigt kan blive god til. Det gælder blandt andet for fodtennis, der er blevet mere og mere populært i de senere år. Fodtennis minder om volleybold, men i stedet for at bruge armene som i volley, så spilles fodtennis med ben, hoved og bryst med en til tre spillere på hver banehalvdel.

På Frederiksberg kan alle interesserede nu også spille fodtennis, for den lille klub Frederiksberg Fodtennis Klub har fået en bevilling til at etablere sig og er nu oprettet som en forening i Frederiksberg Kommunes Foreningsportal. Der har allerede været et par åbne træninger for alle interesserede på Lindevangskolen og der kommer flere, når klubben som ønsket får tildelt en idrætssal på en af kommunens skoler. I sommersæsonen vil klubben desuden prøve at arrangere nogle udendørs træninger, som der informeres om i klubbens Facebookgruppe.

En af de fem stiftere af Frederiksberg Fodtennis Klub, Jonathan Nielsen, har stadig et ben i Københavns Fodtennis- og idrætsforening, hvor han selv begyndte at spille fodtennis.

”Jeg har læst idræt de seneste fem år, og da jeg hørte at nogle på Frederiksberg talte om at starte fodtennis op, syntes jeg, at det kunne være sjovt at prøve kræfter med idrætsarbejde og samarbejdsdannelse og prøve at få et tilbud op at køre. Fodtennis er en nichesport, så generelt prøver vi at vidensdele og spille sammen på kryds og tværs – så jo flere klubber jo bedre,” siger Jonathan.

Og så tilbage til den popularitet fodtennis oplever.

”Fodtennis er blevet meget populært af flere grunde. Det ene er, at klubberne har meget fokus på, at det skal være fællesskabsdannende. Det handler om at være med – også selvom man måske ikke har så meget erfaring. Sporten er også velegnet for dem, der har spillet fodbold, men måske er nået et punkt, hvor skaderne komme lidt for let. Til fodtennis kan du stadig have kontakt med bolden uden at trække en skade. Og så er fodtennis generelt en sjov måde at være fysisk aktiv på, og det er noget, man hurtigt kan blive god til. Man kan sagtens starte uden at have nogen form for bolderfaring, så det er helt klart en sport for alle,” lyder det fra instruktøren.

Kort om fodtennis

Fodtennis spilles på en volleybane, hvor nettet er i 110 cm højde. Banestørrelse afhænger af om man er en, to eller tre på hvert hold. Fodtennis spilles både på bredde- og eliteplan og til nationale og internationale turneringer. Forbundet Fodtennis Danmark blev stiftet i 2015 og kalder det en sport for alle. Hvis man vil vide mere om tilbuddet på Frederiksberg, så sker det gennem Facebook-gruppen Frederiksberg Fodtennis Klub (FFK)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev