Alle kan lære at synge i drengekor

Det Danske Drengekor og korskolen gav sommerkoncert i Lindevang Kirke. Foto: Jan Schmidt

Både menighedsrådet og medarbejderne i Lindevang Kirke ser frem til, at sneakers i mange drengestørrelser træder ind på kirkegulvet flere gange om ugen.

”Vi kan gode lide, at gulvene bliver beskidte her i kirken,” siger formanden for menighedsrådet i Lindevang Kirke, Ingeborg Ilkjær, og glæder sig til, at Det Danske Drengekor og Korskolen til august rykker fra Hellerup til Frederiksberg og får kirken på Hattensens Allé som øvelokale og mødested.

”Vi synes, det er vigtigt, at de unge får et afslappet forhold til kirken og oplever, at det er et sted man kan komme og slå sig ned, synge og være sammen med andre og ikke kun være et sted, man kommer til en dåb eller konfirmation. Og så kan vi godt lide, at korskolen har den positive tilgang til sang, at det er noget alle kan lære,” siger menighedsrådsformanden.

Lindevang Kirke er et perfekt match for Det Danske Drengekor, mener korets daglige leder, Charlotte Borchorst Faurschou. Kirken har udmærket sig ved at have høje musikalske og kunstneriske ambitioner og et stærkt socialt sigte, som foreningens forskellige drengekor kan være med til at bygge videre på.

Det nye samarbejde skal også gerne betyde, at endnu flere lokale drenge får interesse for korsang og den brede vifte af koraktiviteter i ind- og udland.  Allerede inden sommerferien viste Det Danske Drengekor sig som en ny lokal kulturaktør på Frederiksberg med en gratis sommerkoncert i Lindevang Kirke, og en uge senere sang koret Midsommervisen for alle i Frederiksberg Have.

Men også udenfor kommunegrænsen kan koncertkoret opleves, når bl.a. X-Factor, Det Kongelige Teater eller udlandet booker de drengestemmer på eliteplan.

For Frederiksbergfonden er det et stort aktiv at få Det Danske Drengekors Korskole til Frederiksberg og fonden har støttet korskoledriften de næste to år med en bevilling på 500.000 kroner.

”Det er et af landets absolut førende drengekor, som får hjemsted på Frederiksberg og bliver et utroligt attraktivt tilbud til vores børn og unge, da de her kan lære korsang på et meget højt niveau og få en musikalsk dannelse. Vi vægter, at vi lokalt har tilbud til børn og unge i deres opvækst på mange forskellige områder og her er sang og musik også et område, som det er vigtigt, at de stifter bekendtskab med,” siger Martin Dahl, direktør i Frederiksbergfonden.

Flere kan synge med

Arbejdet med at synliggøre Korskolen er allerede i gang. Alle Frederiksbergs skoler tilbydes et besøg af en børnekorleder, der kommer ud i de yngste klasser og laver en sang-workshop med eleverne. Herefter får interesserede drenge information med hjem til forældrene.

De små begynder i Spirekoret med at få den grundlæggende sangtræning, overgår senere til Juniorkoret og slutter i Koncertkoret, hvor man synger, indtil stemmen går i overgang.

I modsætning til at lære at spille på et instrument, så flytter man sig relativt hurtigt fra det spirende begynderniveau til eliteplan. Det er stort set aldrig sket, at en dreng ikke har lært at synge, hvis han har passet prøverne. Alle kan lære at synge og få øjnene op for musikkens glæder. Det er nogle af drengekorets tidligere medlemmer – bl.a. komponisterne Philip Faber og Henrik Krogsgaard samt operasangerne Morten Ernst Lassen og Joachim Knop – kendte eksempler på.

Samarbejde på tværs lokalt

Som en del af foreningens fremtidsplaner ligger også en skitse til et ungdomskor for piger og drenge, der ”er gået i overgang” og ikke længere kan være med i Det Danske Drengekor. Det er en skitseplan, som også de øvrige kirker på Frederiksberg har udvist interesse for.

Charlotte Borchorst Faurschou er også i dialog med Musikhøjskolen på Frederiksberg om forskellige samarbejder og så er teaterbyen Frederiksberg en oplagt hjemmebane for et drengekor, der hvert år medvirker i forestillinger på Det Kongelige Teater.

”Vi vil også meget gerne række hånden ud til Frederiksbergs teatre. Det ville være spændende, hvis de også kunne have gavn af, at vi medvirker i en forestilling. For vi er Det Danske Drengekor, men vi ønsker, at alle skoler og borgere oplever, at det i høj grad er Frederiksbergs drengekor.”

Alle kan lære at synge og få øjnene op for musikkens glæder mener korskolens daglige leder. Foto: Jan Schmidt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev