Du kan igen stemme på en favorit til Teaterflisen 2023

Det er et stærkt line up af nominerede til Teaterflisen 2023

Alle kan igen være med til at stemme på en favorit til Teaterflisen 2023. Frem til 29. juni kl. 24.00 kan man sætte sin stemme på en af årets otte nominerede skuespillere, som man synes fortjener allermest at få den 26. flise på Danmarks svar på ”Walk of Fame” på Frederiksberg Allé.

Teaterflisen er en mangeårig tradition, der hædrer de kulturpersonligheder, der år efter år leverer store præstationer. Det er i år 26. gang, at alle kan være med til at stemme om, hvem der skal have Teaterflisen 2023.

Årets otte nominerede spiller på hele paletten – lige fra den blændende revysatire, cirkusteater, tv-rollerne som fængsler os i timer til fladskærmen til de store dramaer på teaterscenen. Det er et stærkt line up af meget dygtige skuespillere, der kan stemmes på i år: Ditte Hansen, Lise Baastrup, Lars Ranthe, Jens Jørn Spottag, Søren Østergaard, Marie Bach Hansen, Caspar Phillipson og Merete Mærkedahl.

Vinderen af Teaterflisen 2023 modtager 10.000 kroner og får indgraveret sin karikatur af tegner Jens Hage i en granitflise på Frederiksberg Allé. Vinderen modtager også selv en miniature af granitflisen. Blandt alle, der deltager i afstemningen, trækkes lod om tre gavekort på hver 1.000 kroner til teaterbilletter til 250 forestillinger.

Og så kan Frederiksbergs borgere sætte en anden vigtig dato i kalenderen – nemlig 1. september kl. 15 – 17, hvor vinderen af Teaterflisen 2023 afsløres ved en festlig begivenhed på Frederiksberg Allé med musik, fadølsbar, taler og lodtrækning om gavekort i (forhåbentlig) højt solskin.

Kort om Teaterflisen

Teaterflisen på Frederiksberg Allé er en årlig prisuddeling, som har til formål at anerkende en skuespiller for en særlig markant kunstnerisk og gennemslagskraftig indsats inden for dansk teater, revy, musikteater samt film- og tv-skuespil.

Teaterflisen blev første gang uddelt i 1997 på initiativ af Johnny Gehlsen.  En jury udvælger hvert år kredsen af nominerede, hvorefter der gennemføres en afstemning, som giver hele Danmark mulighed for at hædre en af landets bedste skuespillere. Teaterflisen har derfor fået tilnavnet ’Folkets Teaterpris’.

Teaterflisen 2023 afvikles i et samarbejde mellem initiativtager Johnny Gehlsen, Dansk Teater, Tuborg, ASA Stilladsservice, Frederiksbergfonden, FrederiksbergLIV/JFM, Frederiksbergmuseerne/STORM, Restaurant Promenaden samt brolægger Bjarne Staal.

Fotos: Dan Møller, Petra Kleis, Natascha Rydvald, Kennet Havgaard, Henrik Petit og Steen Brogaard

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev