300 unge stemmer høres om bæredygtige løsninger

Alle inviteres ind under Bispeengbuen for at høre eleverne præsentere deres løsninger og mødes dagens øvrige aktører.

Det er vores alles nutid, men særligt de unges fremtid, der kalder på flere bæredygtige løsninger i vores måde at leve på. Det er derfor mere end relevant, når Sustainability Lab for tredje gang siden 2019, igen sætter emnet på dagsordenen og i år netop inddrager den aldersgruppe, der har det længste lys på i forhold til at kunne præge og opleve fremtiden.

I alt 300 1.G’ere fra lokale gymnasier bliver i år meget synlige, når eventet afvikles 15. september under Bispeengbuen ved Urban13. Her vil de om formiddagen arbejde i 14 workshops, hvor de skal beskæftige sig med emner som klima, den grønne by og bæredygtighed indenfor økonomi, socialt og i byrum.

Alle kan høre de unges løsninger

Resultatet af eleverne arbejde vil kunne opleves senere på eftermiddagen, hvor de enkelte workshopdeltagere pitcher deres løsninger og bedømmes af en jury. Alle er velkomne til at komme og overvære det og besøge nogle af dagens andre medvirkende aktører i laboratoriet.

Målet med det åbne laboratorium er dels at samles på tværs om en vigtig grøn agenda, og derud over at give de unge en stærk stemme i forhold til, hvordan vi lokalt kan fremme en mere bæredygtig hverdag og understøtte en positiv udvikling af vores grønne by – hver for sig og sammen.

”Vi er glade for at støtte et initiativ som dette, hvor særligt byens ungdom får en stærk stemme. Vi vil gerne – på tværs af grupper, brancher og alder – bidrage til, hvordan vi kan gøre vores by endnu mere grøn, inkluderende og bæredygtig,” siger Martin Dahl, direktør i Frederiksbergfonden.

Urban Sustainability Lab er arrangeret i samarbejde mellem Frederiksbergfonden, Frederiksberg Forsyning, Urban13 og foreningen Sustainable Now.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev