FB får en hånd med at løfte møblerne

U15 drengene har både pantet flasker, vasket havemøbler og fejet terrasser for deres kommende naboer i Generationernes Hus. Foto: FB

Frederiksberg Boldklub er ved at lægge sidste hånd på indretningen af det nye klubhus inden indvielsen og Dronningens besøg i det unikke byggeri.

Det er otte år siden, at de første idéer til at samtænke Frederiksberg Boldklubs nedslidte klubhus og moderniseringen af plejehjemmet Ingeborggården i et nyt bygningsfællesskab dukkede op. Ideerne blev udviklet til projektet Generationernes Hus, hvor plejehjemsbeboere og klubmedlemmer i alle aldre får mulighed for at mødes i et unikt fællesskab på tværs af generationer.

Generationernes Hus omfatter 200 nye plejeboliger, der erstatter det eksisterende plejehjem Ingeborggårdens 100 utidssvarende plejeboliger, og som en del af byggeriet integreres Frederiksberg Boldklubs nye klubhus med henblik på at rumme en række tilbud og faciliteter, der kan bruges af både klubben og beboerne. Det giver ikke bare mulighed for en optimal udnyttelse af kvadratmeter, men også for et udbytterigt møde mellem generationerne. Det tog U15 drengene allerede forskud på i maj, da de sammen med deres træner lagde vejen forbi plejehjemsbeboerne og vaskede deres havemøbler og fejede terrasserne til stor glæde for beboerne.

Klubhuset er i tre plan – kælder, stue og 1. sal – og omfatter klubfaciliteter med omklædning m.m. og administration, foyer-areal i flere niveauer samt caféområde og terrasse, der er omdrejningspunkt for det daglige klubliv og mødet mellem generationerne.

”Ingeborggårdens beboere får adgang til førstesalens sportscafe, som også har balkon og terrasse med udsyn over banerne. En af ideerne i Generationernes Hus er at kunne udnytte hinandens områder, og beboerne vil typisk bruge klubhuset frem til kl. 16, og vi vil primært være i huset derefter. Sportscaféen er også der, hvor man kan lave et møde mellem flere generationer. De mest friske beboere kan, hvis de vil, selv bevæge sig her over og få oplevelsen med børn og unge, for de har også adgang, når vi er der.  Nu skal vi til at folde ud, hvordan vi i fremtiden kan have størst glæde af hinanden og får skabt mødet mellem generationer,” siger Morten Høgsdal, der er projektleder i FB.

Frederiksbergfonden har i forbindelse med indretningen af klubhuset imødekommet en ansøgning til indkøb af møbler og andet inventar til klubhuset.

Sportscaféen på førstesalen har perfekt udsyn over banerne. Inden længe er møblerne på plads, så klubben er klar til sæsonstart. Foto: FB

Indvielse og besøg af dronningen

”Klubhuset er lige på trapperne til at være færdigt. Vi bruger første halvdel af august på at flytte ind, så vi kan være klar til sæsonstart for alle vores piger og drenge midt i august. Vi har også en officiel indvielse 19. august og derfor er vi meget glade for at få støtten til at købe inventar, så alt kan være på plads til indvielsen, ”siger projektleder i FB, Morten Høgsdal.

Generationernes Hus får 1. september besøg af dronning Margrethe, når hun er på sommertogtsbesøg på Frederiksberg. Og det er et besøg FB’s formand, Henrik Amdi Madsen, ser meget frem til.

”Vi ser frem til at hilse på Hendes Majestæt. Det bliver endnu en stor dag i FB’s fantastiske historie, når vi kan fremvise Danmarks måske smukkeste klubhus for hele Danmarks Dronning”, skriver han på klubbens Facebook-side.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev