Nyt lokalt medie vil løfte byens kulturliv

Kommunalvalget på Frederiksberg var den første duelighedsprøve for Falkoneren og nu kan arbejdet forsætte med bl.a. et redaktionelt fokus på byens kulturliv.

Frederiksbergfonden har støttet opstarten af lokalmediet Falkoneren og i det nye år kan læsere og medlemmer se frem til mere kulturjournalistik.

I efteråret gik det lokale, digitale nyhedsmedie www.falkoneren.dk i luften. En måned før kommunalvalget blev stikket sat til mediet og dækningen af kommunalvalget blev et pilotprojekt for mediet, hvor den lille redaktion fik afprøvet både platformens teknologi og læserreaktioner. Der blev publiceret omkring 40 artikler og 25 debatindlæg i perioden, hvoraf også temaer som Kultur og Byliv blev dækket med mange artikler.

Falkoneren er fra første idé tænkt som et uafhængigt og politisk neutralt medie. Initiativtagerne har ambitioner om at være et medie, der leverer lokaljournalistik af høj kvalitet, som kan skabe gennemsigtighed, inspiration og forståelse af livet indenfor kommunegrænsen. Det skal efter planen ske i samarbejde med en lang række lokale personer og aktører samt erfarne journalister.

Det er ikke første gang Frederiksbergfonden støtter mediers udvikling. I 2019 støttedes initiativet Lokaldebatten på Frederiksberg i samarbejde med Frederiksberg Bladet.

Hjertet banker for kulturlivet

Falkoneren har for 2022 opnået tilsagn om udvikling af nyt journalistisk indhold med fokus på dækning af kulturlivet på Frederiksberg.

Falkonerens kortlægning af det lokale kulturliv, dygtige skribenter og inddragelsen af aktørerne igangsættes lige efter nytår parallelt med at mediet, som nu er blevet en forening, fortsætter  opbygningen af en medlemsorganisation og lokale partnerskaber.

”Lokale medier generelt har haft det svært i en meget lang årrække. Teknologien og en bedre betalingsvillighed hos læserne gør det i dag mere overkommeligt at starte nye lokale medier og bekæmpe nyhedsørkner. Lokale medier styrker medborgerskabet og forbinder borgerne på nye måder,” vurderer Martin Dahl fra Frederiksbergfonden.

”Internationalt ses mange former for fondsstøtte til særligt lokale mediers genopbygning siden de globale tech-giganter har revet de annonceindtægter væk, som var tæppet under mange nyhedsudbydere. Fonde er vant til at holde armslængde til sine bevillingsmodtagere og støtte til medier skal på ingen måde ses som et ønske om at påvirke den redaktionelle frihed,” understreger Martin Dahl.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev