Mick Øgendahl hædret med Teaterflisen 2021

Skuespillet har altid været en drengedrøm, fortæller Mick Øgendahl, der igen har fået en pris for hans bidrag til dansk komik.

Nu kan alle opleve manden med gummiansigtet i hård granit på Frederiksberg Allé. Ved prisoverrækkelsen viste Mick Øgendahl, at han ikke bare er sjov, men også generøs.

Det er altid en festlig begivenhed, når den årlige Teaterflise afsløres på Frederiksberg Allé. I år er det 24 år siden, at Johnny Gehlsen for første gang tog initiativet til at få lagt den først flise i det, der siden er blevet Danmarks svar på ”Hollywood Walk of Fame”.

Fredag 17. september blev den 24. Teaterflise afsløret. Her var det komikeren, skuespilleren og instruktøren Mick Øgendahl, der gik på scenen og greb den mikrofon, han mester så ypperligt og takkede foran de fremmødte under den grå himmel.

”Jeg vil gerne sige tusind tak til alle, der har stemt. Jeg er oprigtigt meget taknemmelig og beæret over at få lov til at ligge imellem så mange fine skuespillere,” sagde han, inden han fejede grenene væk og afslørede sin flise.

Før Mick Øgendahl gik på scenen, fortalte han, hvorfor Teaterflisen betyder noget særligt for ham:

”Det betyder rigtigt meget for mig at modtage Teaterflisen. For jeg har jo gennem mange år opbygget en sceneperson, som er ham ”manden på gulvet”, der er lidt uforstående overfor højtragende ting. Så jeg er vel lidt ”folkets mand” og kommer fra en opvækst på Falster, hvor jeg i hvert fald ikke blev skolet som teatergænger. Så det at få en pris af menigmand betyder næsten endnu mere end at blive bedømt af en kulturelite, der kan være helt ude af trit med virkeligheden.”

Generøs med pengepræmie

Mick Øgendahl er ubetinget en af landets komikere med allerstørst økonomisk succes. Og pengepræmien på de 10.000 kroner, der følger med Teaterflisen som en del af Frederiksbergfondens sponsorat, er ikke penge han og familien selv mangler, sagde han ved fliseafsløringen.

”Så jeg har besluttet mig for at give pengene videre og fordi Teaterflisen er en Frederiksberg-begivenhed, synes jeg pengene skal blive her og gå til nogen, der har brug for dem. Og det bliver så Red Barnet,” sagde Mick, som fra sit kontor på Vodroffsvej kan kigge over på børnenes hovedkontor på Rosenørn Allé.

Travlt med barnedrømmen

Mick Øgendahl er som altid i gang med mange projekter. Lige nu arbejder han med redigering af den næste spillefilm ”Alle for fire” foruden ideudvikling af et par tv-serier, inden han skal i gang med optagelserne til tredje sæson af ”Minkavlerne” til TV2. Og selvfølgelig er der også bud efter ham til events, hvor man i kølvandet på en pandemi trænger til noget at grine af sammen. Det er alt sammen en drengedrøm, der er gået i opfyldelse for ham.

”Da jeg var dreng, ville jeg gerne være skuespiller, forstået på den måde at revy var teater for mig. Mine forældre var ikke så uddannede i at være teatergængere, så når jeg sagde, at jeg gerne ville være skuespiller, var det revy jeg mente, fordi jeg fik en forkærlighed for det, der var sjovt. Men jeg var ikke klar over, at jeg ville være standup’er, før jeg så det og blev så fascineret af renheden i udtrykket, fordi man ikke gemmer sig bag kostumer og musik. I starten ville jeg gerne have folk til at grine, og efterhånden som jeg blev mere etableret, opdagede jeg, at humor og komik er et ganske godt våben til at italesætte ting, man ikke er helt tilfreds med.”

Mick Øgendahl har tidligere modtaget bl.a. en Robert Pris i kategorien ”Bedste mandlige birolle” og prisen som ”Årets Komiker”.

Teaterflisens karikatur er tegnet af Jens Hage. Teaterflisen 2021 afvikles i et samarbejde mellem Frederiksbergfonden, FrederiksbergLIV – Hovedstadens Mediehus, Frederiksbergmuseerne/Storm, Restaurant Promenaden af 1932, JTG Bygge Entreprise ApS og ASA Stillads Service.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev