Verdensballetten kommer til Frederiksberg

Verdensballetten
En række af verdens førende balletdansere kommer 3. august til Frederiksberg. Pressefoto

Internationale solodansere optræder sammen med danske sangere og musikere i grønnegård på Frederiksberg Rådhus.

En række af verdens førende balletdansere kommer 3. august til Frederiksberg, hvor de i selskab med danske sangere og musikere præsenterer et program med klassisk ballet, moderne dans, ny koreografi, arier og scener fra operaens verden samt klassisk musik for violin og klaver – i et nyskabende fællesskab.

På denne sommeraften kan man opleve, at ballet bliver akkompagneret af opera sunget af en dansk operasanger, en danser fra St. Petersborg danser pas de deux med en danser fra København, en dansk koreograf skaber et nyt værk til dansere fra Berlin og København, eller dansere fra London kommer med nye trin til dansk musik fremført af danske musikere. Det kunstneriske fællesskab inspirerer og sigter efter at skabe store oplevelser både for publikum og for kunstnerne selv.

Blandt de medvirkende er ballerinaer og solodansere fra tre af de mest prestigefulde kompagnier, nemlig The Royal Ballet of London, Mariinskij Balletten fra St. Petersborg og Den Kgl. Ballet i København.

Kunsten flytter ud af kendte rammer

”Det er vigtigt for os at komme ud i hele landet, at tage ballet og opera ud af teatrets vante rammer og tilføre en tilgængelighed, som indbyder et bredt publikum. Det er vores ambition at gøre Verdensballetten til en turnerende kulturel folkefest, hvor kunsten på scenen, spektakulære rammer og den uhøjtidelige stemning på stolerækkerne, går op i en højere enhed – uden at gå på kompromis med det høje, internationale kunstneriske niveau,” siger Jens-Christian Wandt, arrangør og grundlægger af Verdensballetten.

Rammerne bliver den grønnegård i centrum af Frederiksberg Rådhus, som igen tages i brug som en særlig ramme om kultur – langt væk fra de traditionelle teater- og koncertscener. Med støtte fra både Frederiksberg Kommune og Frederiksbergfonden er Verdensballetten nu for første gang inden for byens egne vægge.

Verdensballetten har danset siden 2008 og er i dag den største klassiske turné i Danmark med ballet, opera og klassisk musik på programmet. Det er blevet til over 70 forestillinger fra Skagen i nord til Ribe i syd, fra Agger i vest til Frederiksberg i øst. I 2021 præsenterer Verdensballetten sin hidtil største turné med 11 forestillinger fordelt ud over hele landet.

Læs mere om Verdensballetten og billetsalg

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev