Koncerter med 1900-tallets rapmusiker

Trio Satie består af Ulla Habermann på klaver, sopran Isabel Piganiol og Lars Malther på kontrabas.

Trio Satie har viet deres repertoire til den franske komponist og kultfigur Erik Satie og giver koncerter for et bredt publikum i Metronomen.

Koncerterne med Trio Satie er velbesøgte og en tradition på Frederiksberg. Trioen har med årene fået et stampublikum, men også nye tilhørere, som får en særlig oplevelse, når trioen og gæster opfører numre af den franske komponist Erik Satie og hans samtidige kolleger.

Trio Satie består af Ulla Habermann på klaver, sopran Isabel Piganiol og Lars Malther på kontrabas og deres musikalske interesse for Erik Satie opstod i forbindelse med en fransk cabaret, som de medvirkede i.

”Vi manglede nogle instrumentalstykker ind i mellem, så sangerne kunne få en pause og her faldt jeg over Erik Satie, som jeg udsatte for kontrabas og klaver. Isabel kendte også nogle af hans sange og da vi begyndte at grave i det, fandt vi ud af, at han havde lavet en hel masse. Så fandt vi på at lave trioen,” fortæller pianisten Ulla Habermann.

En vild tid med nyskabelser
Erik Satie (1866 – 1925) komponerede og udfoldede sig, da ”Paris var ved at gå grassat” inden 1. verdenskrig, som Ulla Habermann udtrykker det.

”Der var så mange ting, der mødtes på én gang indenfor maleri, digterkunst og musik. Så kom de store russiske balletmestre og Picasso – det hele gik op i en helhed, kan man sige og Erik Satie komponerede spændende og ret vild musik præget af den tid. Hans musik er faktisk mere nyskabende end meget af det, vi hører i dag, ” siger Ulla Habermann og sammenligner Saties musik med rap-musikken, fordi de to genrer begge har været nyskabelser i deres samtid og har et meget stort fokus på teksterne til fælles.

Som alle komponister på Erik Saties tid var det almindeligt at blande kunstarter i salonerne og det viderefører Trio Satie. Ved de seks koncerter, der er planlagt i 2021, medvirker også Trio Birkelund, skuespiller David Dencik, pianist Tove Lønskov, fløjtenist Toke Lund Christiansen, skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum, Det Danske Pigekor og den franske komponist Isabelle Aboulker, som i år skriver særlige sange til Trio Satie. Der er også planer om at få mere dans og ballet på programmet.

Ved koncerterne bliver teksterne først oplæst på dansk og herefter sunget på fransk.
”Det har været ret sjovt, for så bliver der en dialog mellem sanger og fortæller, kan man sige. Vi prøver at lave det i et flow, så det bliver en fortælling,” siger Ulla Habermann.

Den første koncert bliver i maj og den holdes som en Erik Satie-konkurrence for unge sangere og musikere. Der er 17 tilmeldte og deltagerne er et bredt felt lige fra konservatoriestuderende og til en enkelt på 12 år med passion for den klassiske musik.

Trio Satie kan opleves på Spotify og man kan læse mere om koncerter på trioens hjemmeside og Facebook-side.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev