Skak aktiverer både hoved og fødder

Skak for Sjov på Frederiksberg vil flytte en del af foreningens aktiviteter udendørs og invitere til uforpligtende spil og events i skakparken. Foto: Skak for Sjov

I januar bliver en del af Aksel Møllers Have til en levende, udendørs skakpark med Washington Square Park som forbillede.

Når det bliver varmere i vejret, bliver Aksel Møllers Have et nyt og levende samlingssted for barnlige og voksne skakspillere. Med inspiration fra blandt andet Washington Square Park i New York, hvor skakspillere sidder side om side og spiller i en del af parken, vil Aksel Møllers skakpark på samme måde skabe et levende, udendørs skakmiljø. Her bliver skakborde til en række spillere og tete-a-tete spillemøbler udviklet specielt til parken af industriel designer Martin Larsen fra Frederiksberg. I en del af parkområdet finder man også en spilleplade til kæmpeskak på næsten 4 x 4 meter i lyse og mørke granitfliser, hvor man kan spille med 40 cm høje teaktræ-brikker.

Udendørs kæmpeskak tilfører noget ekstra til det sædvanligvis stillesiddende skakspil, vurderer Henrik Andersen, der er underviser i Skak For Sjov som er foreningen, der står bag projektet.
”Kæmpeskak kan også kombineres med bevægelse og socialt samvær. For eksempel kan børn i grupper spille kæmpeskak mod hinanden og give en gruppe-refleksion, der normalt mangler i indendørs skak. Og på den måde kan det blive en mere afslappet indgang til senere mere seriøs skak-aktivitet,” forklarer han.

Stedet skal bruges aktivt
Skak for Sjov har modtaget 300.000 kroner fra Frederiksberg Kommune og 150.000 fra Frederiksbergfonden for at kunne realisere skakparken. Foreningen håber det bliver et levende samlingssted.

”Vi synes, at det er meget vigtigt at stedet bliver brugt og godt besøgt. Vi har set mange petanque-baner rundt omkring som er anlagt med gode intentioner, men som bogstaveligt talt sander til. Her skal tingene og området bruges og vi især også gerne have flere unge til at komme,” siger Henrik Andersen.

Skakparken kan bruges af alle – børn som voksne, borgere eller turister – og til klubundervisning, skoleskak for eleverne i Frederiksbergs skoler og som ramme for forskellige events som bl.a. simultanspil og turneringer.
Både almindelige skakbrikker og kæmpeskak-brikkerne kan man låne/leje ved at henvende sig til et lokalt udleveringssted og betale et depositum – hvis man ikke medbringer sin egne brikker.

Hvornår skakparken officielt indvies vides ikke på nuværende tidspunkt, men følg med på Frederiksbergfondens Facebook-side.

Læs mere på Skakforsjov.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev