Samtidskunsten rykker udenfor Møstings Hus


Samtidskunsten flytter udenfor murene i Møstings Hus og ud i Andebakkesøen til foråret. Foto: Johan Rosenmunthe

Et kunstprojekt på Andebakkesøen bliver til foråret et nyt samlingspunkt for fællesskab og refleksion i byen.

Når flere end 200.000 danskere sidder hjemme i stuerne og er ’samlet’ om at synge fællessang med Philip Faber ved klaveret, så er det et fingerpeg om, at vi i disse virus-begrænsende tider har behov for at samles om kunst på nye måder. Det mener både udstillingsinspektør Sille Brethvad fra Møstings Hus og flere danske fonde, der skubber på for at formidle kunst på nye måder.

Og mens Frederiksberg Fonden og andre danske fonde motiverer indsatsen med bevillinger, arbejder Sille Brethvad og kollegerne i Frederiksbergmuseerne konkret med projektet, Art Pond, der flytter den indendørs samtidskunst i Møstings Hus udenfor i den fri natur i Andebakkesøen. Her skal det våde element fungere som udstillingsplatform for en nytænkende kunstnerisk oplevelse og Møstings Hus har opfordret alle professionelle kunstnere til at indsende et visionært kunstprojekt til bedømmelse af juryen.

”Art Pond kan tilføre enorm værdi i en periode, hvor Møstings Hus er lukket på grund af omflytning. En af husets store kvaliteter er den fri entré, der betyder, at folk bare dropper ind, og den uformelle kunstoplevelse og kunst som samlingspunkt viderefører vi med Art Pond,” siger Sille Brethvad.

Det handler om mere end kunst

Kunstværket skal være opmærksomhedsskabende og forholde sig til de våde omgivelser, men også være i stand til at løfte både en social og formidlingsmæssig opgave.

”Den sociale dimension er noget, vi vægter meget højt i Frederiksbergmuseerne, så derfor vil vi også se på i hvor høj grad de kunstprojekter, vi modtager, formår at inkludere måske særligt udsatte grupper og i det hele taget kan bidrage socialt med forskellige events, artist talks og den slags som en del af et større eventprogram, ” forklarer Sille Brethvad.

Art Pond-vinderprojektet bliver kan opleves fra juni 2021

Fristen for at indsende et udstillingsforslag var 11. januar 2021. Læs mere på moestingshus.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev