Vivienne McKee modtog Teaterflisen

”Walk all over me as much as you like, som vi siger,” lød det fra Vivienne McKee, da hun afslørede sin Teaterflise omgivet af fra venstre chefredaktør Jesper Gisli, museumsinspektør Rikke Rottensten, fondsdirektør Martin Dahl og initiativtager Johnny Gehlsen fra juryen. Foto: Martin Sørensen

I 38 år har den kendte skuespiller forenet engelsk og dansk humor i den spektakulære Crazy Christmas Cabaret. Hendes unikke bidrag til skuespilkunsten har danskerne hædret med ’folkets pris’ og Teaterflisen 2020 på Frederiksberg.

Fredag 11. december blev det afsløret, at det er en karikatur af Vivienne McKee, der nu ligger som nummer 23 i rækken af Teaterfliser på fortovet på Frederiksberg Allé, Danmarks svar på ”Walk of Fame”.

Et flertal af danskerne havde i efteråret stemt på Vivienne McKee i en åben afstemning og Teaterflisen har derfor tilnavnet ’folkets pris’. Foruden den rigtige granitflise består prisen af en mini-udgave af den originale flise samt en præmie på 10.000 kroner som overrækkes til vinderen, Vivienne Mckee.

”For mig er det lige som at få en Oscar. For Teaterflisen er ’folkets pris’ og det er mennesker fra hele Danmark, der har stemt på mig. I London Toast Theater gør vi tingene af rigtig meget kærlighed til det, vi laver og Teaterflisen er derfor også en anerkendelse af min kærlighed til teateret,” sagde Vivienne McKee i forbindelse med prisoverrækkelsen, hvor Frederiksbergfonden også var repræsenteret.

Forener dansk og engelsk humor

Engelskfødte Vivienne McKee har i 38 år været det kreative anker i det private teater London Toast Theater, som hvert år har haft fulde huse til den unikke, skøre og spektakulære Crazy Christmas Cabaret – uden nogen form for offentlig støtte. Det begyndte på Cafe Teatret nærmest ved en tilfældighed, men showet fik en fanskare, der bare er vokset med tiden. De seneste 21 år har 60.000 mennesker hvert år oplevet Vivienne McKees skøre blanding af engelsk og dansk humor i hendes manuskripter, kostumer og scenografi. Og selvom årets prismodtager har en klassisk teateruddannelse og karriere i London bag sig, så er det i særlig grad comedy, der har en stor plads i hendes hjerte.

”Jeg elsker at lave Shakespeare og lavede senest Hamlet i 2018, men som skuespiller på scenen til sådan en forestilling, kan du ikke høre folk græder. Uanset hvor rørende teater det er, så kan du ikke rigtig ’mærke’ publikum, men du ved meget præcist, om du er sjov eller ikke sjov, når du laver comedy og derfor synes jeg, det er sværere at lave end tragedien.”

Teaterflisen for 23. gang
Teaterflisen blev for nu 23 år siden stiftet af Johnny Gehlsen, daværende restauratør på Promenaden. Han ønskede at lade danskerne være med til at hædre landets store skuespillere, der har givet os uforglemmelige oplevelser på tv, film og teaterscener – ikke mindst i teaterbyen Frederiksberg.

Teaterflisen 2020 med Vivienne McKee. Foto: Martin Sørensen

Trods COVID-19 har Johnny Gehlsen og samarbejdspartnere gjort det muligt at fortsætte traditionen: Frederiksbergfonden, Frederiksberg Bladet og FrederiksbergLIV – Hovedstadens Mediehus, Alhambra – Museet for Humor og Satire, Restaurant Promenaden af 1932, JTG Bygge Entreprise ApS samt brolægger og entreprenør Bjarne Staal.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev