Festival for fortælleglæde og skrivekløe

Festivalleder Line Leonhardt er dansklærer og forfatter til 28 børnebøger og vil gerne give skriveglæden videre.

Læsefestivalen Løvehjerte 2021 er langt med programmet for den næste festival i januar. Igen handler det om at give børn lyst til at skrive, tegne og fortælle historier uden at tænke på grammatik og regler.

”Min dreng har fået læselyst – og det er ikke sket i skolen endnu,” fortalte en mor til Line Leonhardt. Drengen havde deltaget i ’Løvehjerte Læse- og litteraturfestival på Frederiksberg’ i januar og efterfølgende fået appetit på at læse historier. For Line Leonhardt var det nok den bedste feedback, hun som festivalens initiativtager kunne lægge ører til.

Nu er Line Leonhardt, der selv er dansklærer og forfatter til 28 børnebøger, ved at planlægge den næste festival i slutningen af januar 2021 med støtte fra Frederiksbergfonden, Frederiksberg Kommune og Statens Kunstfond.

’Løvehjerte – Læse- og litteraturfestival’ har særligt fokus på den gode historie og på samarbejdet mellem forfatter og illustrator. Festivalen indeholder både skoleforløb, workshop og oplæsning. De syv lokale skoler, der har vist interesse for at deltage, får tilknyttet en forfatter eller illustrator, der sammen med skolens laver et forløb, der strækker sig over en uge.

”Som lærer er man meget fokuseret på at børnene skal nå nogle bestemte mål. Men det her forløb handler ikke om stumme h’er, men om at skrive af lyst og åbne op for fortælleglæden. Vi vil give børnene et indblik i hvad en forfatter laver, hvad det kræver, hvordan man samarbejder med en illustrator og så videre,” siger Line Leonhardt.

Lokale forfattere og illustratorer

Alle de medvirkende forfattere og illustratorer på Løvehjerte 2020 var fra Frederiksberg – af en særlig grund, fortæller Line Leonhardt.

”Jeg syntes jo, at der manglede en børnelitteraturfestval på Frederiksberg – særligt når man tænker på, hvor mange seje forfattere og illustratorer der bor her. Når der er så meget talent lokalt, skal vi så ikke vise det frem til folk, tænkte jeg.”

Programmet for Løvehjerte 2021 kommer også til at byde på gratis workshops, Børnebog-bingo, oplæsninger forskellige steder i byen og live-optagelse af podcastsen PlotCast med forskellige deltagende forfattere og illustratorer. I år er det nogle af landets bedste forfattere og illustratorer der gæster festivalen. Følg med her: https://www.facebook.com/lovehjertefest

Tilmeld dig vores nyhedsbrev