Nabomøbler rykker ind i byens oaser

Frederiksstolen kan tilpasses alle dele af Frederiksberg – fra moderne, urbane pladser til mere historiske bydele og byens parker. Illustration: Nue Studio

 

Frederiksbergs borgere og gæster går sommeren i møde med muligheden for at slå sig ned i specialdesignede stole og bænke i fire af byens populære byrum.

Tag en stol, flyt bænken, sæt din computer fra dig, tag en stol mere til din ven, stil kaffen på bordet eller hyg med hele familien på bænken… Inden alle går på sommerferie har projektet Nabomøbler givet Frederiksbergs borgere mulighed for at slå sig ned i de mange nye siddemøbler, der er placeret rundt omkring i byen.

Fra forsøg til faste pladser

Frederiksbergfonden har siden 2018 aktivt støttet projektet Nabomøbler og initiativtageren Victor Aalunds bestræbelser på at skabe nye, uformelle mødesteder i byen. Nabomøbler begyndte i 2018 som et projekt, der afprøvede hvordan opsætningen af liggestole og plantekasser på Solbjerg Plads, kunne være med til at bringe nyt liv til byrum. De positive erfaringer herfra førte til et ønske om nogle Nabomøbler af mere permanent karakter. I 2020 kunne Victor Aalund og Aalund Urban Architects udskrive en designkonkurrence om et siddemøbel, som foruden præmiering, også inkluderede produktion af det vindende forslag. Vinderstolen blev Frederiksstolen, der er designet af Alice Delsenne og Jacob Brinth fra Nue Studio.

Siden har de tre unge mennesker haft et tæt parløb med danske producenter om fremstillingen af de vindende Nabomøbler til opsætning på Solbjerg Plads, ved Landbohøjskolen, på pladsen foran Lorry og ved Urban 13 under Bispeengbuen med i alt 124 siddepladser.

”Frederiksbergfonden støtter gerne det gode medborgerskab som Nabomøblerne netop fremmer ved at skabe rammer for samvær og oplevelser i endnu flere af Frederiksbergs byrum. Jeg glæder mig meget over, at vi nu, efter måneders Corona-indskrænkninger, igen mærker at byen lever og vi selv kan være med til at gøre den levende med de uformelle samlingssteder, Nabomøbler lægger op til,” siger Martin Dahl, direktør i Frederiksbergfonden.

Forskellige farver tilpasset lokationerne

Frederiksstolen er en del af en komplet møbelserie af stole, bænke og loungemøbler. Serien kan tilpasses alle dele af Frederiksberg – fra moderne, urbane pladser som Solbjerg Plads til mere historiske bydele og byens parker.

Victor Aalund fra Aalund Urban Architects siger:

”Det understreger vi i endnu højere grad ved at producere stolene i forskellige farver. Stolene til Landbohøjskolens have og haven foran Lorry bliver i den klassiske ’Frederiksberg-grønne’ som Frederiksbergbænken, fordi de skal stå i parkomgivelser, mens møblerne på Solbjerg Plads er i naturfarverne off white og brun, og ved Urban 13, som er et kreativt iværksættermiljø, bliver de gule som de rørkonstruktioner, der er i forvejen.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev