Frederiksbergbænken får en fræk lillebror til sommer

Vinderne af designkonkurrencen
Alice Delsenne og Jacob Brinth fra Nue Studio har designet Frederiksstolen.

 

Frederiksbergs borgere kan se frem til nye samlingssteder i byen. Designkonkurrencen om et nyt siddemøbel til byens udeliv er afsluttet og vinderen er Frederiksstolen.

Designkonkurrencen er støttet af Frederiksbergfonden, som også imødekommer ansøgninger, der fremmer det gode medborgerskab og skaber liv i byen.

44 forskellige designforslag blev i februar indsendt til konkurrencens initiativtager, bylivsarkitekt Victor Aalund fra Aalund Urban Architects.  Forslagene blev gennemgået af en dommerkomité, der ikke var i tvivl om vinderen.

En moderne reference til historien

Vinderen af designkonkurrencen er Frederiksstolen, designet af Alice Delsenne og Jacob Brinth fra Nue Studio. Vinderforslaget præmieres med 12.000 kroner.

Frederiksstolen er en komplet møbelserie til Frederiksbergs forskelligartede byrum. Illustration: Nue Studio

 

I dommerbetænkningen er vinderforslaget bl.a. fremhævet for sine moderne referencer til det historiske Frederiksberg:

Nue Studio har med fine referencer til både den klassiske Frederiksbergbænk og Luxembourgstolen i Paris designet et siddemøbel, der passer godt ind i den frederiksbergske, klassiske og urbane kontekst.

Frederiksstolen har sin egen karakter, og med et moderne og respektfuldt udtryk relaterer den sig elegant til sine omgivelser. Dens diskrete og samtidig inviterende æstetik gør den velegnet til både pladser og parker.

Frederiksstolens enkle og robuste rørkonstruktion vil sikre holdbarhed gennem mange sæsoner, og vedligeholdelsen af enhederne vil være minimal, da den viste finish med afrundede former i konstruktionen betyder, at overfladerne stort set vil være selvrensende.

En vinder med mange muligheder

 Frederiksstolen er en del af en komplet møbelserie af stole, bænke og loungemøbler. Serien kan tilpasses alle dele af Frederiksberg – fra moderne, urbane pladser som Solbjerg Plads til mere historiske bydele samt byens parker.

For det fransk-danske designerpar har denne designopgave har haft en særlig betydning for dem:

”Som designere er det en kæmpe ære at få muligheden for at sætte sit præg på den historiske og smukke bydel, Frederiksberg. Vi føler et stort ansvar for at levere en flot møbelserie, som repræsenterer den unikke bydel, Frederiksberg, både som bydel, men også som folkefærd. Vi håber inderligt, at borgerne på Frederiksberg tager godt imod Frederiksstolen og føler, at den kan kaldes for en ’frederiksbergsk’ stol,” udtaler Jacob Brinth fra Nue Studio.

Viderefører positive erfaringer

Idekonkurrencen bygger videre på det succesfulde projekt ’Nabomøbler’ fra 2018. Dengang opsatte Victor Aalund 80 liggestole, siddeplateauer og plantekasser på Solbjerg Plads – også med støtte fra Frederiksbergfonden.

”I 2018 lærte vi, at det giver mening og skabte glæde for borgerne og byens gæster at sætte stole op på sådan en plads. Med idekonkurrencen er vi gået skridtet videre for at få skabt et møbel, der skal være mere blivende.  Jeg håber, at borgerne tager godt imod Frederiksberg-stolen og kan se værdien i, at vi fortsætter, hvor vi slap og er med til at udfylde tomrum i byen. Det er dét, jeg brænder for i de projekter, jeg laver,” siger Victor Aalund.

Forhøjet præmiesum til deltagerne

Frederiksbergfonden har doneret 235.000 kroner til designkonkurrencen. Det var mere end oprindeligt, men fondsledelsen var ikke i tvivl om, at idekonkurrencens deltagere fortjente en forhøjet præmiesum til fordeling.

”Konkurrencedeltagerne har vist stor interesse og har lagt store kræfter i det og derfor synes vi også, at det er rimeligt, at der falder mere kontant tak til flere end vinderprojektet,” siger Martin Dahl, direktør i Frederiksbergfonden.

  1. plads: ’ModuMoebler’ af Anne Sofie Lyngby og Mads Dreibjerg Lind (modtager 10.000 kroner)
  2. plads: ’Voliere Nabomøbler’ af Frans Drewniak (modtager 10.000 kroner)

Tre hædrede forslag: ’Kork-Sfærer’ af Anders Kure, ’Deck’ af Loïc Nadal og ‘Module’ af Majken Mann og Nynne Færch har alle modtaget 5.000 kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev