Frederiksbergpriserne 2019

Frederiksbergprisen på kr. 100.000,- gik i år til det 100 år gamle børneteater Riddersalen. Årets hæderpris på kr. 50.000,- gik til KB-formanden Niels-Christian Holmstrøm. Uddelingen foregik hos URBAN 13, Frederiksbergs kultur- og iværksættermiljø under Bispeengbuen.

Frederiksbergprisen 2019: Riddersalen
Teatret Riddersalen er på samme tid et originalt teatermiljø fra etableringen på Allégade i 1914 og en moderne måde at være samtidsteater på. Teateret behersker som få alle faglige dele af teaterstykkets tilblivelse med idéudvikling, værksted, systue, produktion, formidling og styring, selvom teatret er blandt de mindste i landet. Riddersalen er et kulturfyrtårn, når det handler om at møde sit publikum med nyudviklede, samtidsrelevante og nære lokale forestillinger.

Fokus er på de 0-10 årige borgere, som for Riddersalen er vigtige teatergængere – også i tider hvor diverse apparater fylder godt i hverdagen hos de yngste. Samtidig modtager Riddersalen Frederiksbergprisen 2019 for sit arbejde for at sætte skole og scenekunst sammen på nye måder, som både skal styrke børns dannelse og scenekunstens betydning i fremtiden.

Du kan her høre teaterleder Piet Bertelsen fortælle om Riddersalen arbejde:

Bestyrelsesformand Niels-Christian Holmstrøm modtager Frederiksberg Fondens Hæderspris
Frederiksberg Fonden hædrer i 2019 traditionsrige KB’s (Kjøbenhavns Boldklub fra 1876) bestyrelses­formand Niels-Christian Holmstrøm for sit lederskab af Frederiksbergs største idrætsforening, som organiserer fodbold, tennis og cricket. Niels-Christian Holmstrøm har meddelt, at han ønsker at fratræde som klubbens formand i 2020.

Hædersprisen begrundes samtidig med Niels-Christian Holmstrøms indsats for at bringe klubbens store oplevelseshal – K.B. Hallen fra 1938, som blev ødelagt af en brand i 2011 – tilbage til Frederiksberg og dermed sætte nye standarder for, hvad klubben gerne vil have af betydning for ikke bare sine medlemmers udfoldelser inden for idrætten, men for hele sit bysamfunds forenings-, oplevelses- og kulturliv.

Du kan her høre Niels-Christian Holmstrøm fortælle lidt om hans tid i KB:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev