Smugkig på festivaler 2017

Året 2017 byder på mange festivaler på Frederiksberg – kendte som helt nye. På Fondens bestyrelsesmøde i december 2016, besluttede bestyrelsen at støtte indtil videre syv festivaler, der alle kommer til at sætte deres præg på det kommende år.

Klang-festivalen kommer til byen i samarbejde med Musikskolen.

I 2016 lagde Søndermarken for første gang hus til Ungdommens Folkemøde med over 20.000 besøgende, og i 2017 vender folkemødet tilbage til byen, igen med støtte fra FrederiksbergFonden. En helt ny festival bliver BLOOM – en nyskabende naturvidenskabsfestival, som med forskere i spidsen vil involvere og begejstre om naturen, bynaturen, bæredygtighed og universet.

”Vi er glade for at kunne bidrage til at få så markante kvalitetsfestivaler til byen. Vi mener det giver bærekraft og liv til Frederiksberg og dens borgere – og sætter fokus på byen som et kulturelt midtpunkt i hovedstaden. Vi glæder os også over bredden i de festivaler, som kommer i 2017. Nu er der noget for både de yngre, ældre og familierne, der er naturvidenskab, demokrati og arkitektur – ligesom musikken har fået en god spændvidde med både den elektroniske musikfestival Stella Polaris og KLANG, der har fokus på avantgarde-musikken”, siger Martin Dahl, direktør i FrederiksbergFonden.

Fornyelse og nytænkning

Bag fondens valg om at støtte netop disse festivaler ligger en vurdering af indhold, høj kvalitet samt nytænkning. ”I fonden agerer vi gerne som fødselshjælper for ambitiøse festivaler og kulturarrangementer. Men vi lægger også vægt på nytænkningen – og derfor er en fondsbevilling ét år, ikke ensbetydende med at vi vil støtte fast hvert år”, siger Martin Dahl.

 

Festivaler 2017

  • CPH Dox, dokumentarfilmfestival med fokus på børn og unge den 17.-19. marts, støttet med kr. 75.000
  • Copenhagen Architecture Festival, rundt i byen 27.april-7.maj, støttet med kr. 50.000
  • BLOOM, naturvidenskabelig vidensfestival i Søndermarken, den 26.-27. maj, støttet med kr. 200.000
  • KLANG, en avantgarde musikfestival den 4. juni i KU.BE, støttet med kr. 50.000
  • Stella Polaris, elektronisk musikfestival i Frederiksberg Have, den 6. august, støttet med kr. 350.000
  • Cph.Pride, koncert på Rådhuspladsen, den 19. august, støttet med kr. 25.000
  • Ungdommens Folkemøde, demokratisk ungdomsfestival i Søndermarken, den 7.-8.september, støttet med kr. 400.000

Tilmeld dig vores nyhedsbrev