Danmarks nye demokratifestival til Frederiksberg

Præsentation1

Modelfoto: Ungdomsbureauet og Stella Polaris.

For nyligt blev det offentliggjort, at Frederiksberg er valgt som hjemsted for en ny stor begivenhed: Ungdommens Folkemøde. Det er ikke sket af sig selv. Arrangøren har arbejdet med planerne igennem mere end halvandet år. Og Frederiksberg Kommune har sammen med FrederiksbergFonden været i en løbende dialog om, hvordan festivalens behov og format bedst bliver imødekommet med Søndermarken som ramme.

Når festivalen over to dage gennemføres for første gang i september 2016, vil forventeligt 15.000 unge i alderen 15-30 år hver dag have debatter, workshops, underholdning og direkte meningsudvekslinger mellem organisationer, politiske partier, medier og mange andre fra kl. 9 om morgenen og indtil 20-tiden om aftenen. Deltagerne kommer enten i klasser med deres lærer i folkeskolen eller ungdomsuddannelsen, eller de kommer i mindre grupper på egen hånd.

Initiativtagerne Olav Hesseldahl og Kenneth Salomonsen har beskrevet, hvorfor unge skal have en demokratifestival: Konkurrencestaten stiller store krav til unge om, at der skal sættes mange kræfter ind på uddannelse og opnåelse af de rigtige kompetencer, når man har retning mod arbejdsmarkedet. De unge, som tager sig tid til at diskutere samfundsspørgsmål, er ofte kun en lille elite. For få organiserer sig i ungdomsorganisationer, ungdomspolitiske partier mv. Derfor skal flere unge være med i samfundsdebatten. Ungdommens Folkemøde giver mulighed for en hel masse involvering og dialog inden for et stort antal programsatte temaer.

Ungdommens Folkemøde etableres efter, at der siden 2011 i juni måned har været afholdt en årlig politikfestival i Allinge på Bornholm kaldet Folkemødet. Tidspunktet midt i eksamensperioden, stigende udgifter og pres på overnatningspladser har været vigtige grunde til, at ungdomsfolkemødet nu bliver en realitet i september hvert år. Søndermarken er i gåafstand fra Valby Station med både S-tog og fjerntog til hele landet. Frederiksberg er samtidig en voksende studieby med mange ungdomsuddannelser og tre store videregående uddannelser: CBS, KU Bioscience (KVL) og DKDM (Musikkonservatoriet). Fremskrivninger viser, at Frederiksberg i 2020 vil være den af landets 98 kommuner, som har det laveste aldersgennemsnit.

En lang række af Frederiksbergs etablerede institutioner og virksomheder medvirker i tilbud under festivalen: Zoologisk Have, Hærens Officerskole, Storm P Museet, Cisternerne, Frederiksberg Slotskirke, Revymuseet m.fl. sammen med en række leverandører af mad og drikke.

Tidspunktet er fastsat til 8.-9. september 2016, og der vil være gratis adgang. Ungdommens Folkemøde er støttet af FrederiksbergFonden sammen med flere andre fonde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev