Ny kunstgræsbane hos KB på Pile Allé

KB's nye helårsbane med lys og kunstigt underlag gør banen brugbar hele året og bliver derfor et længe savnet tilbud for op til 500 børn på det centrale Frederiksberg. (Foto: FrederikbergFonden)
KB’s nye helårsbane med lys og kunstigt underlag gør banen brugbar hele året og bliver derfor et længe savnet tilbud for op til 500 børn på det centrale Frederiksberg. (Foto: FrederiksbergFonden).

KB forventer at op mod 500 børn får glæde af den nye bane, Allé Banen. Torsdag 29. oktober blev multibanen på KBs anlæg på Pile Allé 14 indviet. Banen er anlagt med et underlag af kunstgræs fyldt med sand, således at det er muligt for KBs yngste medlemmer at spille fodbold og tennis på banen. Denne mulighed er nu til stede hele året rundt, idet fem lamper på hver side af banen oplyser spillearealet.

KB’s formand Niels Christian Holmstrøm sagde i sin indvielsestale, at det både for klubben og ham personligt var en usædvanlig stor glæde at se banen taget i brug af børnene. Arbejdet gik i gang helt tilbage i 2008, og KB har fx måttet indgå en lejeaftale med staten om leje af nye 500 kvadratmeter for at sikre et samlet spilleareal på 1.250 kvm. med opstregning af fire tennisbaner og en fodboldbane. Det er KBs forventning, at op mod 500 børn i alderen fra fire til ti år vil benytte arealet til træning og kamp. Etableringen af Allé Banen er alene blevet en realitet grundet støtte fra FrederiksbergFonden, Nordea-fondens bidrag til DBUs multibanepulje og støtte fra KB medlem Jørgen Glidov.

Frederiksberg Kommune opstiller træningsstationer i umiddelbar nærhed af Allé Banen, så man fx kan varme op og strække ud før eller efter træning på anlægget eller måske i forbindelse med en løbetur i Søndermarken.

Allé Banen er tiltænkt børn, som spiller enten tennis eller fodbold. (Foto: FrederiksbergFonden)
Allé Banen er tiltænkt børn, som spiller enten tennis eller fodbold. (Foto: FrederiksbergFonden)

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev