Frederiksbergprisen til Stella Polaris

Solskin, dans, kolde øl og afslappet hygge på picnictæpper til chillout-musik er faste ingredienser i en god omgang Stella Polaris. Sådan var det også i år, da endagsmusikfestivalen Stella Polaris i august samlede op mod 60.000 mennesker i Frederiksberg Have til en chillout-event med et væld af spændende kunstnere og dj’s.

Modtageren af Frederiksbergprisen 2015, Stella Polaris, er en nonprofit festival, der har eksisteret siden 1997, baseret på frivillighed. Og traditionen tro blev festivalen i byens grønne oase sommerens musikalske højdepunkt for mange familier og unge. Et unikt og gratis tilbud serveret i det miks af afslappet stil og skønne omgivelser, der er Stella Polaris varemærke baseret på vedholdenhed, kærlighed til musikken og en stærk indsats af frivillige.

Helt i FrederiksbergFondens ånd:” Man kan godt være lille og alligevel begå sit med de helt store.” På landsplan samler Stella Polaris næsten 100.000 mennesker med blot 250 par frivillige hænder – til sammenligning bruger Roskilde Festivalen næsten 25.000 frivillige.

Trods sin beskedne størrelse formår Stella Polaris at sætte sig igennem og bevare egen identitet i samarbejde med store kulturinstitutioner som Statens Museum for Kunst, Tate, det britiske netværk af kunstmuseer  eller branchefremstød for dansk musik.

Senest har Stella Polaris med succes videreført de gode erfaringer fra Frederiksberg til USA, hvor opfordringen til newyorkerne ligeledes lød:” Pak dit picnictæppe, tag en ven i hånden, kom og slap af og nyd musikken.” Med andre ord har Stella Polaris formået at favne en bred målgruppe med et konsekvent fokus på høj international kvalitet inden for en niche af den elektroniske klubkultur, som kun få tidligere var bevidste om.

Se videoklip fra prisuddelingen:

Nicka Kirstejn og Kalle Bremer med diplomer som bevis på modtagelsen af FrederiksbergPrisen 2015 på kr. 100.000,- Fra FrederiksbergFonden ses formand Sys Rovsing, direktør Martin Dahl og bestyrelsesmedlem Peter Højland. Foto Brian Berg.
Nicka Kirstejn og Kalle Bremer med diplomer som bevis på modtagelsen af FrederiksbergPrisen 2015 på kr. 100.000,- Fra FrederiksbergFonden ses formand Sys Rovsing, direktør Martin Dahl og bestyrelsesmedlem Peter Højland. Foto Brian Berg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev