Skolebasket

Frederiksberg Fonden støtter børn og unges muligheder for at udfolde sig bevægelsesmæssigt. Bevægelse skal være en væsentlig del af skoledagen og derfor er vi gået sammen med Basketballklubben Falcon og BørneBasketFonden og tilbyder skoleklasser på Frederiksberg basketball gennem ordningen Skolebasket. Frederiksberg Fonden støtter projektet ved at yde et bidrag til hvert basketballforløb, der indledes på Frederiksberg.

Tilbuddet om skolebasket består af et 6-ugers forløb med tilrettelagt undervisning i idrætstimerne. Undervisningen varetages af en professionel, uddannet basketballtræner og formålet med undervisningen er at få børn til at bevæge sig mere via sjove, dynamiske og inkluderende basketball-aktiviteter.

Er du interesseret i at høre mere om muligheden for et undervisningsforløb på din skole, kan du kontakte:

Mads Bojsen, mad@basket.dk, tlf: 51 41 61 50
Jens Laulund, jens@bornebasketfonden.dk, tlf: 31 42 02 66

BørneBasketFonden er en interesseorganisation organiseret som en almennyttig fond, der har til formål, at bevæge børn igennem basketball og øge interessen og kendskabet til sporten. Deres vision er at skabe bevægelsestilbud af høj kvalitet, der er let tilgængelig for alle børn i alderen 6-10 år uanset køn, social baggrund eller etnicitet og derigennem sætte fokus på gode kost- og bevægelsesvaner hos børn. 

Basketballklubben Falcon blev stiftet på Frederiksberg i 1958 af en gruppe elever fra Falkonergårdens Gymnasium og er nu Danmarks største basketballklub, hjemmehørende på Frederiksberg. Klubben har vundet flere danmarksmesterskaber for seniorer og ungdom, men i 2013 foretog de en udskilning af elitedelen fra klubben for at kunne fokusere indsatsen på bredde- og ungdomssiden. Konsekvensen af ændringen har betydet, at klubben er vokset fra 380 medlemmer i 2012 til 868 medlemme i 2016. Klubben var nomineret til DGI-prisen Årets forening  pga. ders evne til både at tiltrække og fastholde medlemmer samt udvikle klubben med det fokus, at der skal være plads til alle, der vil være med.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev